|
|
|

VAJE ZA ZADNJICO IN NOGE

Noge in zadnjica so deli telesa, kjer ženske vedno iščejo načine, kako jih hitro in učinkovito oblikovati. Predstavljamo vam hitre vaje za lepe noge in zadnjico, ki pa jih izvajajte počasi in temeljito, da bodo kar najbolj učinkovite.

Vaje izvajajte vsaj dvakrat do trikrat na teden in za začetek naredite 10 ponovitev vsake vaje, po tri serije. Sčasoma povečajte število ponovitev in serij.

1. vaja: počepi
Postavite se pokončno, z nogami in stopali razmaknjenimi v širini bokov. Nato se z iztegnjenimi rokami pred seboj z vdihom postopoma spuščajte, kot bi želeli sesti, dokler zadnjice ne spustite do višine kolen. Kolena naj bodo navpično nad konicami prstov na nogi. S stisnjeno zadnjico in trebuhom se z izdihom dvignite.

2. vaja: Stranski dvig noge
Začnimo z levo stranjo telesa. Lezite na levi bok z iztegnjenimi nogami. Iztegnite tudi levo roko,na kateri naj počiva glava, desno roko pa položite predse na tla. Telo mora biti v ravni črti od nog do glave. Nato levo nogo počasi dvignite tako visoko, kolikor zmorete, za nekaj sekund zadržite in spustite. Med izvajanjem naj bodo trebušne mišice napete. Enako ponovite tudi na desni strani telesa.

3. vaja: Dvigovanje bokov
Lezite na hrbet in noge v kolenih pokrčite tako, da so stopala ravno na tleh. Roke so ob telesu, z dlanmi proti tlom. S počasnim gibanjem dvignite boke tako visoko, da telo tvori ravno linijo od ramen do kolen, za nekaj sekund zadržite in počasi spustite.

Vadbo vedno začnite z ogrevanjem: priporočamo kratko raztezanje celega telesa in par minut poskokov čez kolebnice. Ker mišice potrebujejo za svoje delovanje kisik, pri izvajanju vaj ne pozabite na dihanje. Poskušajte dihati enakomerno, vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta – pred dvigom vdihnite, med dvigom ali počepom, ko uporabite moč pa izdihnite. Ritem dihanja prilagodite naporu vadbe.

Brezin blog pišemo osebni trenerji Kluba Breza, zagovorniki zdravega načina življenja, ki povezuje telesno aktivnost, kakovostno prehrano, sproščanje in še mariskaj. 

V Klubu Breza k vsem programom pristopamo celostno: nudimo celoten spekter wellness storitev, da bi tako dosegli optimalne rezultate.

Želimo si, da bi bil naš blog zanimiv tako našim gostom, ki bodo lahko tu našli vsebine povezane z našimi dejavnostmi ter koristne nasvete, združene na enem mestu, na drugi strani pa tudi ostalim obiskovalcem te spletne strani, ki preko teh vrstic lahko spoznavajo koncept Kluba Breza.
ZADNJA OBJAVA

18.01.2018
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?