|
|
|

PRVI PLAVALNI ZAVESLJAJI

 Otroci so rojeni z naravno ljubeznijo do vode. Hitreje kot pridejo v stik  vodo, hitreje se dobo učili in vzljubili vodo. 

Tečaj Plavanja za dojenčke in malčke v Savna klubu Breza je zastavljen za vse starše in otroke od 3 meseca naprej in otroke uči prvih plavalnih zavesljajev. Vsaka ura tečaja je nadzorovana in poteka kombinirano na kopnem in v bazenu; na kopnem se z otroki ogrejemo in pripravimo na odhod v bazen, kjer preživimo vsako uro več časa ob dobri meri zabave. V bazenu vas vaditeljica skupaj z otrokom vodi skozi različne vaje, seveda skozi igro in ob spremljavi pesmic, ki jih zapojemo kar skupaj. Voda in vaje skozi dotik otroka spodbujajo h gibanju, ki blagodejno vpliva na razvoj okostja otroka, predvsem na rast in oblikovanje hrbtenice ter medenice, ter k delovanju spodbuja celoten mišični sistem, ki objema okostje. 

Ker je otrok naravno v horizontalnem položaju, je v tem položaju tudi v času vadbe v bazenu,  kjer se lahko svobodno premika in čofota ter se nauči osnovnih elementov plavanja:
- Lebdenje – v vodi otroku pokažemo, da je lažji od vode in lahko za gibanje izkoristi njen vzgon; z oporo starša se nauči izkoristiti vzgon vode in v vodi lebdeti, kar je osnova za plavanje in tudi za varnost v vodi. 
- Obračanje –  kar je lahko predvsem uporabno v primeru padca v vodo, ko se lahko otrok uspešno obrne na hrbet in lebdi na vodni gladini dokler ne pride pomoč.
- Potapljanje obraza oziroma glave pod vodo – z vadbo v vodi se otrok nauči nadzirati svoje gibanje in dihanje v vodi in pod vodo, kjer sčasoma tudi popolnoma zaplavajo. 
- Z varno vadbo v vodi se otrok nauči v vodi gibati brez panike, kar je zelo pomembno, če se pojavi kaotična situacija ali celo nesreča padca v vodo in se otrok v vodi znajde, namesto da bi se vode ustrašil. 

V Savna klubu Breza  je bazen obdan s prostori za nego otroka in prijetno sprostitev po vadbi, kjer se lahko ohladite in se okrepčate z osvežilno pijačo. Več informacij in prijava na telefonski številki: 041 675 075 Brezin blog pišemo osebni trenerji Kluba Breza, zagovorniki zdravega načina življenja, ki povezuje telesno aktivnost, kakovostno prehrano, sproščanje in še mariskaj. 

V Klubu Breza k vsem programom pristopamo celostno: nudimo celoten spekter wellness storitev, da bi tako dosegli optimalne rezultate.

Želimo si, da bi bil naš blog zanimiv tako našim gostom, ki bodo lahko tu našli vsebine povezane z našimi dejavnostmi ter koristne nasvete, združene na enem mestu, na drugi strani pa tudi ostalim obiskovalcem te spletne strani, ki preko teh vrstic lahko spoznavajo koncept Kluba Breza.
ZADNJA OBJAVA

18.01.2018
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?