|
|
|

OTROCI IN GIBANJE

Gibanje je priporočljivo za vse ljudi, ne glede na starost. To velja še posebno danes, ko vsi preveč sedimo, kar se prenaša tudi že na otroke. Gibanje je zelo pomembno za gibalni in mentalni razvoj otroka, še posebno v najmlajših letih, zato otroka spodbujajte v najrazličnejše aktivnosti.

Začnete lahko torej že pri novorojenčku: za razvoj novorojenčka je pomemben predvsem gibalni razvoj. Omogočiti mu je potrebno čim več prostega gibanja in raziskovanja, ki mu pomaga doseči telesne razvojne mejnike kot so sedenje, plazenje in hoja, pomaga pa tudi pri mentalnem in čustvenem razvoju. Primerna aktivnost je vadba v vodi, na katero se lahko tako mamice kot očki odpravite z dojenčkom. 

Medtem ko so otroci v obdobju od novorojenčka do malčka na kopnem zelo omejeni z gibanjem, se v vodi lahko gibajo popolnoma svobodno. Premikanje in razgibavanje celega telesa v vodi blagodejno vpliva na razvoj okostja otroka, predvsem na rast in oblikovanje hrbtenice ter medenice, ter k delovanju spodbuja celoten mišični sistem, ki objema okostje. Poleg tega pa spodbuja srčno-žilni sistem, saj pritisk vode pospešuje prekrvavitev, kar uravnava krvni pritisk in delovanje srca.

Z vadbo v vodi lahko nato otrok kot malček nadaljuje tudi sam, priporočljivo v sklopu mnogih aktivnosti v različnih okoljih, tako da se lahko razvijejo različne sposobnosti gibanja. Pomembno je torej spodbujanje telesne aktivnosti v vseh starostnih obdobjih in če otroka že od majhnega na zabaven način privadimo na aktiven življenjski ritem, bo tega vzljubil in ostal aktiven zato začnite z dojenčkom in se nam pridružite.

Brezin blog pišemo osebni trenerji Kluba Breza, zagovorniki zdravega načina življenja, ki povezuje telesno aktivnost, kakovostno prehrano, sproščanje in še mariskaj. 

V Klubu Breza k vsem programom pristopamo celostno: nudimo celoten spekter wellness storitev, da bi tako dosegli optimalne rezultate.

Želimo si, da bi bil naš blog zanimiv tako našim gostom, ki bodo lahko tu našli vsebine povezane z našimi dejavnostmi ter koristne nasvete, združene na enem mestu, na drugi strani pa tudi ostalim obiskovalcem te spletne strani, ki preko teh vrstic lahko spoznavajo koncept Kluba Breza.
ZADNJA OBJAVA

18.01.2018
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?