|
|
|

OGLJIKOVI HIDRATI SO POMEMBEN VIR ENERGIJE

Za zdrav življenjski stil , morate poleg vadbe poskrbeti tudi za zadosten dnevni energijski vnos! To vam bo pomagalo tudi pri uravnavanju telesne maščobe in teže: drastično zmanjšanje uživanja hrane in kalorij namreč upočasnjuje prebavni trakt, ki posledično skladišči vsak gram maščobe in tako uspešno zavira proces izgube maščobe, poleg tega pa vam bo primanjkovalo energije in motivacije zato poskrbite za zadosten vnos hranilnih snovi. Največji vir energije predstavljajo ogljikovi hidrati. Če jih boste uživali v primernih količinah ter v kombinaciji s športno aktivnostjo, se nikar ne bojte, da bodo ostali na trebuhu ali stegnih.

KATERI OGLJIKOVI HIDRATI SO PRIMERNI?
Energijo dajejo predvsem kompleksni ogljikovi hidrati oziroma izdelki, ki vsebujejo kompleksne ogljikove hidrate: kruh, riž, krompir, žitarice in testenine. Teh nikakor ne črtajte iz svojega jedilnika vendar pa je priporočeno uživanje izdelkov iz polnovrednih žit. Za razliko od predelanih žit in enostavnih ogljikovih hidratov, ki vsebujejo manj mikrohranil, primeren vnos hrane iz polnovrednih žit zagotavlja energijo, ki je enakomerno razporejena skozi cel dan. Tako se boste izognile prevelikemu nihanju vrednosti krvnega sladkorja, ki je vzrok za nihanje v razpoloženju in želje po sladkarijah.

NASVET: Povprečna dnevna energijska poraba srednje aktivne odrasle ženske  naj znaša okoli 2000 kcal. Pripravite si zdrav obrok z več hranilnimi snovmi, ki vas bo zadovoljil za dlje časa.

Brezin blog pišemo osebni trenerji Kluba Breza, zagovorniki zdravega načina življenja, ki povezuje telesno aktivnost, kakovostno prehrano, sproščanje in še mariskaj. 

V Klubu Breza k vsem programom pristopamo celostno: nudimo celoten spekter wellness storitev, da bi tako dosegli optimalne rezultate.

Želimo si, da bi bil naš blog zanimiv tako našim gostom, ki bodo lahko tu našli vsebine povezane z našimi dejavnostmi ter koristne nasvete, združene na enem mestu, na drugi strani pa tudi ostalim obiskovalcem te spletne strani, ki preko teh vrstic lahko spoznavajo koncept Kluba Breza.
ZADNJA OBJAVA

18.01.2018
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?