|
|
|

NOSEČNICE VADITE V VODI

Telesna dejavnost naj tudi med nosečnostjo ostane del vašega vsakdana. Če ste bile aktivne že pred nosečnostjo, je nadvse dobro nadaljevati oziroma začeti, če pred nosečnostjo niste bile aktivne. Seveda pa se morate zavedati, da bodo manjša prilagajanja vseeno potrebna, saj se v vašem telesu dogajajo spremembe. 

Med nosečnostjo se spremeni težišče telesa, mišice izgubljajo svojo moč, obseg gibanja se manjša in sklepi se rahljajo, so bolj nagnjeni k poškodbam zato se odločite za varno, vodeno vadbo. Ustrezno usposobljen vaditelj bo vaje prilagodil vašemu obdobju, vas popravil pri izvajanju in tako poskrbel za varno in učinkovito vadbo, poleg tega pa vam bo namenil kakšen nasvet, kako vaditi doma in omiliti nosečniške tegobe.

Predvsem je cilj vadbe ohranjanje zdravega življenjskega stila, ki je naložba tako za mamico kot tudi za otroka. Vadba od začetka nosečnosti namreč spodbudi zdravo rast in razvoj vašega dojenčka in blagodejno vpliva na potek nosečnosti in porod.

Izberite vadbo v vodi
Poleg dvoranskih vadb za nosečnice je primerna in zelo svetovana telesna aktivnost vadba v vodi. Ker je teža telesa v vodi manjša, je manjša tudi obremenitev na hrbtenico in sklepe ter bolečine v križu in vratu. V vodi se nosečnica izogne tudi možnostim poškodb, saj ni sunkovitega premikanja ter  udarci in padci niso mogoči. Izogibati se je potrebno le vadbi v previsoki ali prenizki temperaturi vode. Ta mora imeti 28-30C. Pomembno je nadzorovano gibanje zato je voda popolno vadbeno okolje.

Cilji vadbe:
-    Izboljšanje splošne moči in vzdržljivosti
-    Krepitev mišic trupa
-    Nadzorovano pridobivanje teže
-    Zmanjšanje nosečniških tegob kot so bolečine in otekanje
-    Priprava na porod, tako fizična kot psihična
-    Hitrejše okrevanje po porodu

Kar je najpomembneje, na vadbo se odpravite z dovoljenjem zdravnika in med vadbo vedno poslušajte svoje telo in njegov odziv na vaje.

Brezin blog pišemo osebni trenerji Kluba Breza, zagovorniki zdravega načina življenja, ki povezuje telesno aktivnost, kakovostno prehrano, sproščanje in še mariskaj. 

V Klubu Breza k vsem programom pristopamo celostno: nudimo celoten spekter wellness storitev, da bi tako dosegli optimalne rezultate.

Želimo si, da bi bil naš blog zanimiv tako našim gostom, ki bodo lahko tu našli vsebine povezane z našimi dejavnostmi ter koristne nasvete, združene na enem mestu, na drugi strani pa tudi ostalim obiskovalcem te spletne strani, ki preko teh vrstic lahko spoznavajo koncept Kluba Breza.
ZADNJA OBJAVA

18.01.2018
 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?